نخل شامادورا 

  • دارای ظاهری ظریف، باریک و کوچک است که برگ های سبز تیره و ساقه هایی روشن دارد و رشد آن کم است.
  • نیاز نوری کم تا متوسطی دارد و به سایه تا حدودی مقاوم است، گیاهی مناسب برای نگهداری در داخل آپارتمان می باشد.
  • طول انواعشامادورا، بسیار متفاوت است و در حدود 30 سانتی متر تا 2 متر متغیر می‌باشد.
  • این گیاه، یک تصفیه کننده عالی برای هوای منزل شما محسوب می شود.
  • زمانی که سطح خاک، نیمه خشک یا نیمه مرطوب بود، زمان مناسب برای آبیاری گیاه می باشد.
  • پیشنهاد می شود این گیاه را در فصل تابستان، هفته ای دو بار و در فصل زمستان، پنج روز یک بار آبیاری کنید.
  • بهترین دما برای نگهداری این گیاه، دمای عادی محیط منزل (یعنی حدودا 22 تا 25 درجه سانتی گراد) می باشد.
  • درست کردن یک جزیره زیر گیاه، بهترین رطوبت را برای آن ایجاد می کند.
  • خاک مناسب برای نخلشامادورا، خاکی سبک و دارای زهکشی خوب
  • كود كامل ارگانیک یا كمپوست شرکت رز آبی به این گیاه داده شود.

 

  • نحوه تکثیر نخل شامادورا

تکثیر گیاه شامادورا، به 2 روش صورت می گیرد:

1- تکثیر به وسیله پاجوش:

ابتدا هر بوته را به دو یا چند بخش جدا تقسیم کنید (با ریشه خودِ پاجوش، بوته را جدا کنید و مراقب باشید که به ریشه های دیگر آسیبی وارد نشود) و هر کدام را در گلدانی جداگانه بکارید.

همچنین می توانید پاجوش های نزدیک به گیاه مادری را (هنگامی که ارتفاعشان به حدود 20 سانتی متر رسید)، جدا کنید.

برای جدا کردن پاجوش، گیاه مادری را از گلدان در آورید و با یک وسیله ی تیز، ناحیه اتصال را قطع کنید و آن ها را در گلدانی که میزان شن بیشتری، نسبت به مخلوطِ خاک گیاهِ مادری دارد، بکارید.

بعد از انتقال به گلدان جدید، پاجوش ها را آب بدهید و اجازه ندهید که بین دو آبیاری، سطح خاک بیشتر از 5 سانتی متر (در عمق) خشک شود.


2- تکثیر به وسیله بذر:

نخل شامادورا، به وسیله دانه نیز تکثیر می شود، اما تکثیر آن به روش قلمه ساقه و قلمه برگ امکان پذیر نیست.

تکثیر گیاه شامادورا از طریق کاشت بذر این گونه است که می توانید دانه های گیاه را تهیه کنید، سپس این دانه ها را در گلدانی کم عمق، با خاک مخصوص جوانه زنی، بکارید و آن ها را نسبتا مرطوب نگه دارید تا دانه ها جوانه بزنند و رشد کنند.

 

  • هرس کردن گیاه شامادورا

زمانی که سن گیاهتان بالا رفت، در صورت خشک و چروکیده شدن برگ های قدیمی، آن ها را توسط قیچی باغبانی جدا کنید تا گیاه شما هموراه زیبا بماند.

شامادورا مثل نخل‌های دیگر نیاز کمی به هرس کردن دارد. نخل‌ها می‌توانند خودشان را پیرایش کنند به این معنی که برگ‌های قدیمی قهوه‌ای می‌شوند و بدون نیاز به کمک خارجی، می‌ریزند. اگر نظر ما را بخواهید در طول نگهداری از نخل شامادورا نیازی به هرس کردن آن نیست؛ درست است که برگ‌های قهوه‌ای و مرده و روی گیاه ناخوشایند هستند، اما بهتر است به گیاه اجازه دهید تا به‌صورت طبیعی برگ‌های مرده‌اش را بریزد و آن‌ها را قیچی نکنید مخصوصا زمانی که هنوز کمی سبز هستند. تمام انواع نخل‌ها می‌توانند تا آخرین لحظه سبز بودن برگ‌ها، مواد مغذی را از طریق آن‌ها دریافت کنند بنابراین جدا کردن این برگ‌ها حتی اگر کمی سبز باشند به جریان دریافت مواد مورد نیاز گیاه آسیب می‌زند.

اما به‌هرصورت اگر می‌خواهید نخل شامادورا خود را هرس کنید، می‌توانید برگ‌های مرده یا خراب را از انتهای آن قیچی کنید. فقط برای هرس کردن باید حتما ابزار شما تمیز و استریل شده باشد، چراکه در غیراین‌صورت خطر بیمار شدن گیاه شما وجود دارد.

  • آفات در طول نگهداری از نخل شامادورا

مثل بسیاری از گیاهان خانگی، بزرگترین آفتی که در طول نگهداری از نخل شامادورا آن را تهدید می‌کند شپشک و کنه تارعنکبوتی است. یکی از دلایلی که باعث ایجاد آفت در این گیاه می‌شود، قرار گرفتن گیاه در محیطی خشک و بیش‌ازحد گرم، در زمستان است. خوشبختانه تشخیص هر دوی این آفت‌ها بسیار آسان است و شما می‌توانید قبل از اینکه تمام گیاه شما از این آفت‌های مزاحم آسیب ببیند با آن‌ها مبارزه کنید.

 

کنه تارعنکبوتی

این آفت کوچک برگ‌های نخل شامادورا را با چیزی شبیه به تار عنکبوت می‌پوشاند. این موجودات مزاحم شیره برگ را می‌نوشند و اگر زود اقدام نکنید برگ‌های گیاه‌تان بی رنگ شده و در بدترین حالت گیاه‌تان از بین خواهد رفت.

کنه‌های تارعنکبوتی از رطوبت بیزارند پس بهتر است محیط اطراف گیاه را مرطوب نگه دارید و روی برگ‌های آن آب اسپری کنید. ضمن اینکه پوشاندن گیاه با یک پلاستیک شفاف نیز، به از بین بردن آفت کمک می‌کند.

 

شپشک آردی

این موجودات ریز به‌صورت گروهی به برگ‌های گیاه یا به محل اتصال برگ به ساقه می‌چسبند و مثل کنه‌های تار عنکبوتی شیره برگ را می‌نوشند تا برگ‌ها بی رنگ شوند. درصورت حمله این آفت به گیاه شما، هر چقدر نخل شامادورای شما کوچک‌تر باشد آسیب بیشتری خواهد دید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *