نخل مرداب
گیاه نخل مرداب، بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند جزایر ماداگاسکار، جزیره موریس و شبه جزیره عربستان است و در بیشتر مناطق می توان آن را پرورش داد. نخل مرداب در باتلاق ها و مرداب ها و برکه ها و کنار رودخانه و آبراه ها رشد می کند و در آپارتمان نیز می توان از آن نگهداری کرد. از ویژگی های خاص گیاه نخل مرداب می توان به این اشاره کرد که این گیاه قابلیت رشد در خاک و آب را دارد، با این تفاوت که سرعت رشد آن در خاک بیشتر است.
گل نخل مرداب به نام های پنجه کلاغی، چتر پاپیروس و نخل چتری نیز معروف است. این گیاه بر خلاف گیاهان آپارتمانی که می شناسید، عاشق آبیاری زیاد است و آب زیاد نه تنها آن را نمی پوساند بلکه باعث رشد بهتر و نشاط بیشتر گیاه میشود و این عامل برای کسانی که در پرورش گیاهان مبتدی و ناآشنا هستند، جذاب میباشد.
گیاه نخل مرداب در تابستان تا اواخر مهر، گلهای کوچکی میدهند که ابتدا سفید یا سبز رنگ می باشد و در انتها به رنگ قهوه ای در میآیند؛ البته زیبایی نخل مرداب به خاطر ساقه و برگهای زیبای آن است.
همانطور که گفته شد شرایط نگهداری گل نخل مرداب بسیار آسان بوده و با فراهم آوردن شرایط لازم به راحتی می توان آن را پرورش داد. در ادامه به شرایط نگهداری گل نخل مرداب خواهیم پرداخت.
- نخل مرداب ترجیح میدهد در محیطی روشن با نور زیاد زندگی کند، اما این نور باید غیرمستقیم باشد؛ چراکه نور شدید و مستقیم آفتاب در طولانی مدت میتواند باعث سوختن برگهای گیاه شود.
- دمایی بین 10 الی 22 درجه سانتیگراد برای این گیاه عالی میباشد.
- نخل مرداب عاشق آبیاری است و آبیاری زیاد نهتنها به آن آسیبی نمیرساند بلکه گیاه از آن لذت نیز میبرد.
- نخل مرداب در خاکهای معمولی گلدان بهخوبی رشد کرده و سطح پهاش خاک آن نیز باید چیزی بین 5/5 تا 6/5 باشد.
- كود كامل ارگانیک یا كمپوست شرکت رز آبی به این گیاه داده شود.
- هرس کردن
یکی از نکات مهم در نگهداری از نخل مرداب، هرس کردن درست و بهموقع آن است؛ چراکه این گیاه سرعت رشد و گسترش زیادی دارد و در صورتی که از آن غافل شوید ممکن است تمام فضای باغچه شما را اشغال کند. همچنین باقی ماندن برگهای ضعیف یا مرده روی گیاه میتواند باعث ضعیف شدن یا مرگ آن شود، بنابراین باید برگهای مرده یا تغییر رنگ یافته را نیز از روی گیاه هرس کنید.
- گلدهی
نخل مرداب از تیر تا اوایل مهر گلهایی سبز رنگ میدهد که بهصورت خوشهای در لبه برگها و در بین برگها رشد میکنند. این گلها در نوع خود زیبا هستند و پس از مدتی و بعد از طی کردن دوران بلوغ، قهوهای میشوند. در مورد گلهای نخل مرداب باید درنظر داشته باشید که گلهای این گیاه دلیل جذابیت این گیاه نبوده و بیشتر برگهای سبز و چتری آن هستند که جلوه زیبایی به آن دادهاند.
- بیماریها و آفات در طول نگهداری از نخل مرداب
یکی از مهمترین آفاتی که در طول نگهداری نخل مرداب آن را تهدید میکند، کنههای تارعنکبوتی هستند. این حشرات میتوانند در زیر برگهای گیاه شروع به تکثیر شدن کرده و شیره گیاه را بنوشند. کنههای تار عنکبوتی از خود ردی سفید رنگ مثل تار عنکبوت به جا میگذارند و در صورتی که کنترل نشوند بهسرعت گیاه را از بین خواهند برد.
- روش تکثیر نخل مرداب
این گیاه را میتوانید به روشهای کشت بذر، تقسیم ریشه یا قلمه زدن تکثیر کنید.
- تکثیر نخل مرداب از طریق کاشت بذر
برای تکثیر از طریق کاشت بذر کافی است، بذرهای گیاه را درون خاکی مرطوب بکارید و به طور مرتب آبیاری کنید تا خاک گیاه همیشه مرطوب بماند و خشک نشود. بعد از چند هفته میتوانید جوانههای تازه گیاه را مشاهده کنید.
- تکثیر نخل مرداب از طریق تقسیم ریشه
تکثیر نخل مرداب از طریق تقسیم ریشه کاری ساده است. برای این کار گیاه بالغ را از درون خاک خارج کنید. سپس با چاقویی تیز و تمیز توپی ریشه را به چند قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه درون خاک بکارید. توجه کنید که هر قسمت به اندازه کافی ریشه و ساقه داشته باشد و گیاه را بیشازحد کوچک نکنید.
- تکثیر نخل مرداب از طریق قلمه زدن
تکثیر نخل مرداب از طریق قلمه زدن سادهترین و موثرترین روش است و خیال شما از موفقیتآمیز بودن نسبت به دو روش یاد شده تا حد زیادی راحت خواهد بود. بهاینمنظور کافی است یک ساقه سالم و قوی را انتخاب کنید و حدود 10 سانتیمتر از آن را ببرید. سپس برگهای نیمه پایینی ساقه را بهطور کامل هرس کنید و ساقه را درون آب قرار دهید. بعد از چند هفته قلمهها ریشه داده و رشد جدید گیاه را مشاهده خواهید کرد. در آن زمان اگر ریشهها به اندازه کافی بزرگ شده باشند، میتوانید قلمهها را به گلدان منتقل کنید.

بدون دیدگاه