روش چالکود شکل خاصی از جایگذاری کودها درون خاک می­ باشد که در این روش چاله­ هایی درون خاک حفر می­ شود که در داخل این چاله­ ها کود دامی یا شیمیایی قرار داده می­ شود.

خیلی­ ها به اشتباه در زمان کوددهی، کود مصرفی را در نزدیکی تنه درخت استفاده می­ کنند. این نه تنها باعث پوسیدگی تنه درخت و بروز بیماری ­های قارچی می­ شود بلکه قابلیت جذب توسط درختان را ندارد.

بنابراین:

2 نکته برای چالکود باید مد نظر داشته باشیم:

  • زمان مناسب: بهترین زمان حفر چالکود در موقع خواب درختان می باشد. به علت آبشویی چالکود و بارندگی­­ ها بهتر است این عملیات به بهمن ماه موکول گردد تا از آبشویی کودها جلوگیری گردد و همچنین فرصت 2 ماهه تا بهار را به کود بدهد تا کمی در اثر بارندگی عناصر آن آزاد شده و در دسترس ریشه­ های موئین گیاه قرار گیرد.
  • مکانی که چالکود حفر می­ شود: تعداد چاله های مورد نیاز نیز بین 2 الی 4 چاله متغیر است. توجه داشته باشید اگر خاک باغ شنی باشد، محیط سایه انداز درخت را به دو قسمت تقسیم کرده و چاله ­ها را در 1/2 انتهایی حفر می­ کنید. اما اگر خاک رسی باشد، منطقه مذکور را به 3 قسمت تقسیم کرده و چاله­ ها را در 1/3 انتهایی حفر کنید.

در طریقه چالکود درختان باید به ابعاد چاله ­ها توجه کنید. برای چالکود باید حداقل دو نقطه مقابل یکدیگر در نظر گرفته شود؛ یعنی زاویه بین دو نقطه مقابل هم باید 180 درجه باشد. اغلب روش چالکود درختان برای تمامی درختان یکسان است؛ یعنی عمق چاله­ ها باید در حدود 30 تا 60 سانتی­متر در نظر گرفته شود. اما اگر درخت شما کمتر از 3 سال عمر دارد، پیشنهاد می­ دهیم چاله­ ها را تا عمق 30 سانتی­متر حفر کنید. همچنین قطر چاله ­ها حدود 30 تا 40 سانتی­متر در نظر گرفته شود.

کشاورزان و باغداران محترم توجه داشته باشید که میزان کود در چالکود به نوع درخت و سن درخت و آنالیز آب و خاک و همچنین به مرغوبت کود مصرفی نیز بستگی دارد کود نامرغوب نه تنها نتیجه مثبتی بر روی محصول و رشد درخت ندارد بلکه باعث آسیب پذیری درخت و خاک نیز می گردد.

پس از حفر چاله ­ها در ابتدا کود چالکود ارگانیک (تهیه شده از شرکت رز آبی) را بر اساس سن درخت در داخل چاله ­ها بریزید.

 سپس 5 تا 10 سانتی­متری سطح بالایی چاله ها را با خاک باغ پر کنید و همسطح نمایید، تا در زمان آبیاری خاک نشست نکند.

خاکی که از چاله ها بیرون می ریزید را در سطح باغ پخش نمایید و داخل چاله­ ها را با آن خاک پر نکنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *