گیاه بامبو

  • گیاه بامبو به نوری مدیریت شده و غیرمستقیم نیاز دارد.
  • برگ‌های این گیاه اگر در نور مستقیم بمانند می‌سوزند و لبه‌های آن قهوه‌ای می‌شود.
  • خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید.
  • بامبو به خاکی غنی با زهکشی عالی نیاز دارد.
  • گیاه بامبو زمانی شاداب است که در محیطی با دمای 18 الی 35 درجه سانتی‌گراد زندگی کند.
  • كود كامل ارگانیک یا كمپوست شرکت رز آبی به این گیاه داده شود.
  • هرس کردن

از آنجا که در طول زمان، ممکن است بامبو بیش‌ازحد سنگین شود و از شکل همیشگی‌اش خارج شود. هرس کردن بخش مهمی در نگهداری از بامبو است. عموما بریدن شاخه اصلی گیاه به‌منظور هرس کردن گیاه، اقدامی اشتباه است و به جای آن بهتر است شاخه‌هایی را ببرید که از شاخه اصلی انشعاب گرفته‌اند. به‌این‌منظور ساقه جانبی را تا جایی ببرید که 3 الی 5 سانتی‌متر آن باقی بماند. برای محافظت از قسمت بریده شده نیز روی آن را با پارافین بپوشانید تا از ورود باکتری‌ها جلوگیری شود.

اگر می‌خواهید شکل کلی گیاه را عوض کنید می‌توانید شاخه جانبی را از انتهای آن ببرید. در محل برش زخمی برنزی رنگ ایجاد می‌شود که ممکن است ساقه جدید از آن رشد کند و این یعنی شانس تغییر شکل کلی گیاه برای شما وجود دارد.

پیشنهاد می‌کنیم بعد از هرس کردن بامبو ساقه‌های بریده شده را دور نریزید، زیرا می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان قلمه برای رشد گیاه جدید استفاده کنید.

به‌عنوان نکته آخر درمورد هرس کردن بامبو نیز گفتنی است که اگر به‌هر دلیلی نیاز دارید تا ساقه اصلی را ببرید باید بدانید که شاخه‌های انشعابی جدید از زیر محل برش رشد می‌کنند.

  • تکثیر گیاه بامبو

در طول نگهداری از بامبو تکثیر آن عموما از طریق قلمه زدن انجام می‌شود. اولین قدم برای اینکار انتخاب یک قلمه سالم است. بهتر است قلمه‌ای را انتخاب کنید که حداقل یک برگ یا بیشتر داشته باشد. سپس برگ‌های اضافی را از روی گیاه جدا کنید تا رشد گیاه را ببینید. در شرایط عادی گیاه نیازی به هورمون رشد ندارد و می‌تواند به‌تنهایی و به سرعت ریشه دهد، اما اگر تجربه‌های ناموفقی داشتید می‌توانید از هورمون رشد به عنوان نیروی کمکی استفاده کنید.

  • بعد از انتخاب قلمه برای ریشه‌دهی قلمه 2 راه پیش روی شما قرار دارد:
  1. ریشه‌دهی بامبو در آب

این روش، معمول‌تر و بهتر است. به‌این‌منظور ساقه بریده شده‌ای که حداقل یک برگ دارد را در آب مقطر قرار دهید. پس از مدتی ریشه‌های جدید و قرمز رنگ گیاه از پایین ساقه شروع به رشد می‌کنند. آب را تا حد ممکن تمیز نگه دارید. به محض اینکه ریشه‌های گیاه شکل گرفت می‌توانید آن را به گلدانی زیبا یا خاک منتقل کنید.

  1. ریشه‌دهی بامبو در خاک

بامبو می‌تواند در خاک نیز به‌خوبی ریشه دهد. برای این‌کار گیاه را به‌آرامی در خاکی تازه قرار دهید و مطمئن شوید که حداقل یک گره در داخل خاک باشد. سپس گلدان را به محلی نسبتا گرم با نور مناسب منتقل کرده و خاک را مرطوب نگه دارید.

  • آفات در طول نگهداری از بامبو

آفاتی که به بامبو حمله می‌کنند عموما شامل قارچ‌ها، شپشک‌ها و کنه‌ها می‌شوند. اگر نشان‌هایی از لکه‌های قهوه‌ای روی گیاه دیدید علائم قارچ‌هاست. برای درمان باید قسمت تغییر شکل یافته را جدا کنید، ساقه و برگ‌ها را خشک نگه دارید و محل قرارگیری گیاه را اصلاح کنید تا جریان هوای بهتری داشته باشد.

شپشک‌ها نیز حشرات سفید رنگی هستند که به‌راحتی با چشم دیده می‌شوند و باید آن‌ها را به کمک یک دستمال الکلی از سطح گیاه تمیز کنید.کنه‌ها اما به خودی‌خود به بامبو علاقه‌ای ندارند و معمولا از روی گیاهان دیگر به سمت این گیاه کوچ می‌کنند. این حشرات را می‌توانید با ترکیب آب و مواد شوینده از بین ببرید.

  • هرس بامبو:

بامبو همیشه به شکل عمودی رشد خواهد کرد برای اینکه گیاهی مناسب داشته باشید زمانی که بامبو به بیشترین حد ممکن نگهداری برای شما رسید اقدام به هرس کنید. وقتی که برش ساقه بامبو را انجام می دید برگ ها و رشد ارتفاعی این گیاه متوقف نخواهد شد و به رشد خود ادامه می دهد. قسمتی که جدا کردید را می توانید به عنوان قلمه برای تکثیر استفاده کنید.
هرس کردن به موقع و درست بامبو باعث رشد و شادابی بهتر گیاه می گردد و زیبایی ان برای همیشه حفظ می گردد. اگر می خواهید گیاه بعد از هرس رشد نکند به محل برش پارافین بزنید تا دیگه گیاه رشد نکند.

هرس کردن بخش مهمی از نگهداری این گیاه است. در طول زمان، گیاه ممکن است بیش از حد سنگین شود و از شکل همیشگی‌ خود خارج شود.
عموما بریدن شاخه اصلی گیاه اقدامی اشتباه است و به جای آن بهتر است شاخه‌هایی را ببرید که از شاخه اصلی انشعاب گرفته‌اند. ساقه جانبی را تا جایی ببرید که سه الی پنج سانت آن باقی بماند. برای محافظت از قسمت بریده شده روی آن را با پارافین بپوشانید تا از ورود باکتری‌ها جلوگیری شود.

اگر می‌خواهید شکل کلی گیاه را عوض کنید می‌توانید شاخه جانبی را از انتهای آن ببرید. در محل برش زخمی برنزی رنگ ایجاد می‌شود که ممکن است ساقه جدید از آن رشد کند یا نکند.
بهتر است ساقه‌های بریده شده را دور نریزید، زیرا می‌توانید از آن به عنوان قلمه برای رشد گیاه جدید استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی نیاز دارید تا ساقه اصلی را ببرید باید بدانید که شاخه‌های انشعابی جدید از زیر محل برش رشد می‌کنند.

  • آفات و مشکلات و بیماری‌ها


    درست است که روش نگهداری گیاه بامبو ساده است، اما برخی از مشکلاتی که گیاه بامبو ممکن است با آن روبرو شود شامل کنه، شپشک، قارچ‌ها و زرد شدن برگ و یا ساقه است.
  • مشکلات و بیماری های بامبو:

برای جلوگیری از مشکلات ناشی از قارچ و بقیه ی بیماری های بامبو برخی نکات رو باید رعایت کنید، برای کم کردن و جلوگیری از قارچ زدن گیاه در زمان تعويض آب، بايد ظرف رو با مواد ضدعفوني كننده مثل وايتكس ضدعفوني کنید و به هیچ وجه اجازه ندید که رنگ آب سبز شود. این مورد در طولانی مدت نه تنها باعث مریض شدن و در نهایت پوسیدگی شاخه ی بامبو می گردد.

تذكر: از جابجا كردن گياه بامبو در داخل ساختمان جدا خودداری کنید چون گياه بعد از مدتي به مكاني كه در آن قرار دارد عادت مي كند و جابجایی ممكن است باعث وارد شدن استرس به گياه و زرد شدن برگ ها گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *