درختچه یاس هلندی با نام برگ نو ژاپنی ،لگستروم سبز گیاهیست با نام انگلیسی Japanese Privet, Texanum Japanese Privet و درختچه ای زیبا از خانواده oleaceae می باشد که بومی هوکایدو ژاپن ،چین و کره شمالی و مقاوم و زیبا و همیشه سبز که با برگ های براق و شفاف و ضخیم و رشدی نسبتا سریع که قابلیت هرس و فرم دهی خوبی دارد با گل های سفید رنگ و کوچک این گیاه که معطر نیز می باشد به صورت خوشه ای و دسته ای که قطر هر گل حدود 3 تا 6 میلیمتر است و در خرداد ماه باز می شود و برگ هایی به رنگ سبز روشن ، ضخیم و براق و میوه آن بصورت دارای دانه هایی است ریز است و در نهایت این میوه آن به رنگ سیاه در می آید و ارتفاع آن به 4 تا 5 متر می رسد. مقاوم به کم آبی می باشد به هفته ای یک بار به سیر آب شدن نیاز دارد این دلیل که دارای برگ های ضخیمی می باشد، تبخیر آب در ان کمتر صورت می گیرد بنابراین به کم آبی مقاوم است . همین که هفته ای یک بار آبیاری کامل انجام دهید کفایت می کند. اما برای بهتر رشد کردن آن آبیاری منظم در فصل گرما بهتر است.در افتاب گرم تابستان دفعات آبيارى را زياد كنيد. به خاطر شکل شفاف برگ ها تبخیر هم کمتر رخ می دهد و آب کمتری نیاز است.
درختچه یاس هلندی چون از خانواده ترون یا برگ نو میباشد در فضای سبز، پارک ها ، میادین و بولوارها برای طراحی و پوشش و ایجاد دیوار و پرچین و نیز پر کردن باغچه های حیاط های پشتی ودور از چشم ویلا ها و خانه ها مناسب می باشد. یاس هلندی همچنین براي فضاي بالكن هاي جنوبي و افتابگير نيز مناسب است.
- درختچه یا درخت کوچک همیشه سبز میباشد که ارتفاع آن به 2 تا 5 متر میرسد.
- یاسهلندی به محیطی پرنور با نور غیر مستقیم نیاز دارد.
- گل یاس برای گلدهی به هوای خنک نیاز دارد و بهترین درجه حرارت برای آن 18 تا 22 درجه با تهویه مناسب است.
- در فصول رویش به ویژه در تابستان و با گرمی هوا به آبیاری روزانه و منظم نیاز دارد.
- بهترین کود برای این گل ، کود دارای آهن و اسید هیومیک است که بهتر است هر 2 هفته یکبار به آن داده شود. كود كامل ارگانیک یا كمپوست شرکت رز آبی به این گیاه داده شود.
- خاکی سبک با زهکش مناسب و گلدان دارای زهکش برای این گیاه مناسب است. مخلوطی از پیت ماس یا کمپوست نیز برای این گیاه مناسب است.
- شیوههای تکثیر یاس هلندی
این گیاه با کاشت بذر، قلمه زدن، خوابندن و پیوند زدن قابل تکثیر است. اما اغلب از روش قلمه زدن و کاشت بذر برای تکثیر آن استفاده میشود.
- کاشت بذر: در این روش نخست بذرهای تهیه شده را به مدت یک شبانهروز در آب ولرم خیسانده و در این مدت دو مرتبه آب آنرا تعویض میکنیم. سپس بذرها را در عمق یک سانتی متری از سطح خاک میکاریم. خاک مناسب برای کاشت این نوع بذر مخلوطی از ماسه و کود پوسیده است. پس از آن نوبت آبیاری است که حساسترین بخش کار نیز بهشمار میرود.
در این مرحله از کار، نمدار کردن خاکی که بذرها در آن کاشته شده کافی است. از مرحله کاشت تا هنگام جوانه زدن بذرها حدود دو ماه زمان لازم است. برای دستیابی به نتیجه مطلوب بهتر است بذرهای کاشته شده در محلی نسبتا گرم باشند. پس از اینکه جوانهها دارای چند برگ شدند، میتوانیم نشاها را به محل اصلی منتقل کنیم.
- قلمهزنی: مناسبترین زمان برای قلمه زنی یاس هلندی اوایل پاییز است. در این روش نخست شاخهای سالم که هیچگونه آفت یا خراشی نداشته باشد را انتخاب کرده و دو یا سه بند اول را جدا میکنیم. (بهتر است در صورت وجود برگهای اضافه آنها را از شاخه انتخابشده جدا کنیم تا تمرکز و انرژی گیاه صرف ریشهزنی شود).
- هرس یاس هلندی:
این گیاه زیبا قابلیت زیادی برای هرس کردن داشته و بهراحتی توسط افراد کارآزموده به اشکال مختلف توپی و پایهای، پیوندی تبدیل میشود. بهترین زمان برای هرس کردن آن اواخر تابستان و پس از اتمام دوره گلدهی است.
ت.

بدون دیدگاه